With Christ In The School of Prayer

Saturday, July 2, 2011

Ηλίας Elijah Taken to Heaven

English to Greek translation

Ηλίας στον ουρανό 1η Kings 18:41 στον 2ο Kings 2Ηλίας:14

Ελάιτζα ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Αχαάβ στην Ιεζραέλ, ένα όμορφο μέρος όπου ο βασιλιάς είχε ένα παλάτι. Αλλά Ιεζάβελ απείλησε να σκοτώσει τον προφήτη? Έτσι έφυγε για τη ζωή του έξω από το Ισραήλ, στο βασίλειο του Ιούδα, για να Beersheba.
Εκεί άφησε τον υπηρέτη του, ενώ ο ίδιος πήγε ταξίδι μιας ημέρας στην έρημο. Εδώ, κουρασμένα και φθαρμένα με τα προβλήματά του, θεσπίζουν στον ύπνο κάτω από ένα δέντρο-αρκεύθου, και παρακάλεσε το Θεό να τον αφήσει να πεθάνει.

Αλλά ενώ κοιμόταν, ένας άγγελος τον άγγιξε, προσφορά του άνοδο και να τρώνε? Και όταν κοίταξε, είδε ένα κέικ ψήνεται στα κάρβουνα, και ένα μπουκάλι νερό στο πλευρό του. Έτσι, έτρωγε και έπινε, και στη συνέχεια να ορίσει και πάλι.

Μια δεύτερη φορά που ο άγγελος τον άγγιξε, και πρόσταξε να τον προκαλέσει και να τρώνε? Και ότι τα τρόφιμα που ο Θεός τον είχε στείλει τον σταθερή για σαράντα μέρες και νύχτες, ενώ ταξίδεψε μέσα από την έρημο στο όρος Χωρήβ. Και εκεί, μετά από καταιγίδα, και σεισμό, και φωτιά, ο Θεός εμφανίστηκε σ 'αυτόν σ' ένα θαυμάσιο τρόπο.

Κατά μήκος ήρθε η ώρα όταν ο Θεός θα αναλάβει ο Ηλίας στον ουρανό, χωρίς να πεθαίνουν σαν άλλους άνδρες. Και καθώς αυτός και ο Ελισσαιέ, ο οποίος επρόκειτο να τον διαδεχθεί ως προφήτης, πήγε στο δρόμο τους από Gilgal στον ποταμό Ιορδάνη, ο Ηλίας, γνωρίζοντας αυτό που ο Θεός ήταν έτοιμος να κάνει γι 'αυτόν, προσπάθησε να πείσει τον Ελισσαιέ να αφήσει να πάει μόνος του.

Αλλά Ελισσαιέ επέμενε αγάπη προς τον κύριό του, και δεν θα τον αφήσει. Στη συνέχεια, στο Μπέθελ και την Ιεριχώ, οι μελετητές των προφητών, που ζούσαν εκεί, βγήκε σε αυτούς, ζητώντας από τον Ελισσαιέ, αν ήξερε ότι ο Θεός θα ήταν εκείνη την ημέρα πάρει master του από αυτόν.

Ελισσαιέ τους απάντησε: «Ναι, το ξέρω?" Και πάλι ο Ηλίας θα τον στείλει μακριά, αλλά δεν θα πάει.

Έτσι ταξίδευαν μαζί μέχρι να φτάσει στο ποτάμι, όπου ο Ηλίας τυλιγμένο μανδύα του μαζί, χτύπησε τα νερά, και χωρίστηκαν, στέκεται σε κάθε χέρι, έτσι ώστε αυτός και ο Ελισσαιέ πέρασε πάνω σε στεγνό έδαφος.

Και δεδομένου ότι ακόμα συνέχισε, ξαφνικά εμφανίστηκε στον αέρα ένα άρμα της φωτιάς, με τα άλογα της φωτιάς, η οποία, χωρίστρα τα δύο χωριστά, που μέχρι τον Ηλία σε μια δίνη προς τον ουρανό.

Και όταν ο Ελισσαιέ το είδε, φώναξε το όνομά του, «Ο πατέρας μου, ο πατέρας μου, τα άρματα του Ισραήλ, και οι ιππείς τους!" Στη συνέχεια πήρε το μανδύα που έπεσε από τον Ηλία που ανέβηκε, και γύρισε πίσω στην Ιορδανία? Και όπως στεκόταν στην τράπεζα του,, χτύπησε τα νερά, αναφωνώντας, «Πού είναι ο Κύριος ο Θεός του Ηλία;"

Στη συνέχεια, τα νερά είναι διχασμένες ως είχαν πριν και Ελισσαιέ πήγε πάνω στη στεριά

No comments:

Post a Comment